A dzisiaj świetny sposób na pozbycie się czerstwego chleba. Zanęcona przez Local Foodie postanowiłam zrobić własny faszerowany chleb. Jak pomyślałam tak też zrobiłam i tak powstało pyszne śniadanie 😉
1 bochenek czerstwego chleb
103g boczeku długodojrzewającego / użyłam z lidla /
masło
zioła prowansalskie
125g sera mozzarella
parmezan
krem z pieczonych pomidorów
Bochenek nacinamy w kratownicę. Uwaga nie przecinamy do końca. Każde nacięcie smarujemy masłem, następnie kremem, sosem jeżeli nie macie sosu z pieczonych pomidorów, użyjcie tego co posiadacie. Boczek kroimy na jak największą ilość kawałków i utykamy w nacięcia. To samo robimy z mozzarellą. Całość posypujemy ziołami i tartym parmezanem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut. Na koniec możemy posypać natką lub szczypiorkiem. Rewelacja !