Panierowane i faszerowane jajka

Wielkanoc zbliża się powolutku dlatego dzisiaj pokażę wam faszerowane jajka inaczej. Na pewno znajdą się na moim stole obok tych faszerowanych tradycyjnie.

5 jajek ugotowanych na twardo
1 szt. awokado
2 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
sól/pieprz
1 jajko
bułka tarta
Jajka obieramy i przekrajamy wzdłuż, ostrożnie wyjmujemy żółtka. W blenderze umieszczamy żółtka, dodajemy awokado pozbawione skórki i pestki, czosnek w plasterkach, przyprawy, sok z cytryny i oliwę. Blendujemy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania panierowanych białek. Panierujemy białka, najpierw w rozkłóconym jajku potem w bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. Faszerujemy przygotowaną pastą. Niebo w gębie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *