Te jajka to hit każdej imprezy i oczywiście zawsze obecne na wielkanocnym stole. Tym razem polecam Wam na sylwestrową kolację.
5 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki masła
1 łyżka śmietany
1 łyżka jogurtu naturalnego
pęczek szczypiorku lub natki
1 cebula
sól
pieprz
2 łyżki bułki tartej
Jajka przecinamy na pół / w skorupkach / środek wyjmujemy łyżeczką, ostrożnie żeby nie uszkodzić skorupek
Cebule kroimy w drobną kostkę i szklimy na łyżce masła. Jajka rozdrabniamy widelcem dodajemy cebulę, posiekany szczypiorek lub natkę, śmietanę z jogurtem i przyprawiamy do smaku. Faszerujemy skorupki. Górę posypujemy bułką tartą i smażymy na pozostałym maśle, na złoty kolor, skorupką do góry 😉 Palce lizać.
Podziwiam tę misterną, skorupkową robotę! 😉
simple but looks so delicious