Buraki, kozi ser i włoskie orzechy

Pewnie ktoś powie, znowu buraki. A tak, znowu buraki. Uwielbiam i mogę je jeść codziennie i wcale nie muszą być doprawione. Dzisiaj mam dla Was buraki połączone z kozim serem, prażonymi włoskimi orzechami. Smaku dopełnia sos miodowo-musztardowy. Pycha !


2szt. buraki / pieczone lub gotowane /
5 plasterków koziego sera
20g orzechów włoskich
natka pietruszki

Sos
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka miodu
1 łyżeczka musztrady Dijon
Z powyższych składników ucieramy gładki, aksamitny sos.

Orzechy włoskie siekamy i prażymy na suchej patelni. Obrane buraki kroimy na cienkie plasterki. Na każdy plasterek kładziemy kawałek koziego sera i posypujemy przygotowanymi orzechami. Na końcu całość skrapiamy sosem, dodajemy troszkę posiekanej natki. Gotowe. Szybko i bardzo smacznie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *