Brownie

Dzisiaj cudowne ciasto w sam raz do kawy. Bardzo czekoladowe i wilgotne, rewelacyjne na zimno i przepyszne lekko ciep艂e. To po prostu brownie 馃檪 Przepis znaleziony na stronie Ani Starmach.
100 ml wody
280 g mas艂a
250 g gorzkiej czekolady
230 g cukru
80 g m膮ki pszennej
3 jajka
szczypta soli
1 gar艣膰 posiekanych orzech贸w w艂oskich
1 艂y偶ka cukru z wanili膮
Do garnuszka wlewamy wod臋, wsypujemy cukier i cukier z wanili膮. Doprowadzamy do wrzenia. Wy艂膮czamy gaz i dodajemy po艂aman膮 czekolad臋 i mas艂o. Mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy, tak 偶eby by艂a lekko ciep艂a. Jajka miksujemy ze szczypt膮 soli, dodajemy m膮k臋. Do tak przygotowanej masy powoli wlewamy czekolad臋, ca艂y czas miksujemy. Dodajemy orzechy, delikatnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blach臋 o wymiarach 24 x 24 wyk艂adamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i pieczemy 25 minut. Palce liza膰.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *