Bób z czosnkiem i zrumienioną bułką tartą

Ha ! i to jest właśnie to. Bób i czosnek rewelacyjne połączenie. Zresztą, jeśli chodzi o bób, to ja mogę w każdej kombinacji wcinać. Ale tak przyrządzony jest wyjątkowo pyszny.

200g ugotowanego i obranego bobu
1,5 łyżki bułki tartej
1,5 łyżki masła
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Na patelni rumienimy bułkę, do lekko rumianej dodajemy masło, zdejmujemy z ognia i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia masła. Ponownie stawiamy na palniku, dodajemy przeciśnięty czosnek, chwilę smażymy. Następnie dodajemy ugotowany bób, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy i przekładamy na talerz, polewamy zrumienioną bułką i czosnkiem. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *