Be偶owa zupa kremowa z serkiem topionym

Przepyszna zupa kremowa 馃檪

4 z膮bki czosnku pokrojone w kostk臋 /du偶a/
2 czerwone cebule pokrojone w kost臋
1/2 cukinii pokrojona w kostk臋
3 spore cz臋艣ci kalafiora po艂amane
kolba kukurydzy / ugotowana, rozdrobniona / lub 1/2 puszki
1 serek topiony
1 litr bulionu warzywnego
s艂odka papryka
s贸l
pieprz
pestki z dyni
Cebule i czosnek szklimy na patelni do tego dodajemy pozosta艂e warzywa i podsma偶amy. Do przygotowanego buliony dodajemy warzywa i chwil臋 gotujemy potem blendujemy. Do kremu dodajemy serek topiony i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Doprawiamy do smaku. Podajemy z pra偶on膮 dyni膮 i grzankami, moje grzanki by艂y korzenne. Idealne po艂膮czenie. Smacznego.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *