Babeczki limonkowo – cytrynowe

Coś słodkiego, łatwego i bardzo szybkiego w wykonaniu. Kto się zapisuje na pyszne babeczki? Kto zechce osłodzić sobie sobotnie popołudnie ?1 szkl. mąki pszennej
2 jajka
1 białko
1/2 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sok z 1/2 cytryny
otarta skórka z całej limonki
1/4 szkl. oleju
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, następnie przesiewamy. Jajka i białko ubijamy z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijając, na zmianę dodajemy trochę mąki, oleju, soku z cytryny. Do wyczerpania produktów. Na końcu dodajemy otartą skórkę z limonki. Napełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Pieczemy około 40 minut. Do babeczek możemy użyć lukru, kremu lub cukru pudru. Ja przygotowałam z lukrem, jak widać przegięłam z różem 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *